Mat - och träningstips!

I ett tidgare inlägg skrev jag om att acceptera sig själv. Att just du är viktigast. Det var steg ett och jag tänkte hjälpa till med steg två. Som erfaren simmare tänkte jag därför dela med mig av mina erfarenheter.

Mat
Börja med att skippa det onyttiga på vardagarna så som kakor, godis och glass. Man mår mycket bättre när man äter nyttigt, både mentalt och fysiskt. (Vetenskapligt bevisat.) Det är klart att man ska man unna sig godsaker också, men inte varje dag. Socker är något man vill ha mer av och att äta det varje dag kan bli ett slags beroende. Börja alltid dagen med en rejäl och stadig frukost! Har man svårt att få i sig något på morgonen är det bra om man tar med sig macka, frukt och vattenflaska till skolan/jobbet. Drick ett glas vatten (eller två) innan maten och ät mycket sallad. Det fyller ut mättnadskänslan. 
Nyttigt behöver inte alltid vara tråkigt. Ta dig tid att göra en färgsprakande smoothie eller blanda din egen musli. Och en färgrik tallrik är alltid aptitretande!

Motion
När det gäller motionen ska man tänka långsiktigt. Att börja med stenhård träning blir tröttsamt och tråkigt och det kan göra att man inte längtar efter träningspassen. Det brukar hålla i en vecka, kanske två. Öka istället träningen i takt med din ork när du känner dig redo. Beronde på dina träningsvanor kan du börja med att jogga i 20-30 minuter i ett lagom tempo, inte för fort, det är ingen marathontävling! Det ska vara roligt att träna! Långa promenader är också bra, eftersom det är låg intensivträning som gör att kroppen tar en stor del av bränslet från fettreserverna.  
Endorfin är ett hormon som utsöndras bland annat vid träning och motion. Det är endorfinet som påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Det kallas även "kroppens eget morfin". Endorfin skapar våra lyckokänslor och hejdar smärta. Så vill du bli sund och lycklig? Ät och motionera!
Tips! Ta en långpromenad eller en joggingtur med en kompis. Det behöver inte vara lättare, men det kan vara roligare att nå sina mål tillsammans med någon. Delad glädje är dubbel glädje!

Allt går om man bara vill, ingenting är omöjligt!

Kommentarer
Postat av: elsa nyström

svar: Tack detsamma :D

du med ;D

2010-08-14 @ 13:48:55
URL: http://elsanystrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jättebra skrivet!

2010-08-14 @ 14:46:03
Postat av: Jenniie <3

tack för tipsen! :D

2010-08-14 @ 15:01:40
Postat av: Cecilia Mikiver

sv; tack desamma!ta hand om dig (:

2010-08-14 @ 16:01:09
URL: http://ceciliamikiver.blogg.se/
Postat av: felicia

svar: tack så mycket :D

2010-08-14 @ 16:55:09
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: matilda

http://mathildaskarpp.blogg.se

2010-08-17 @ 04:14:36
URL: http://mathildaskarpp.blogg.se/
Postat av: jennifer

bra tips:P

2010-08-17 @ 20:49:12
URL: http://ruckis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
V.I.P ?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0