Allt handlar om >dig<

Ska strax äta lunch och har precis varit nere på stranden. Det fick mig att fundera lite.
Nu under sommaren finns det många tjejer som inte vågar visa sig i bikini på stranden. Man är rädd för att man är för tjock och för vad alla andra ska tänka, vilket ändå är oviktigt och inte spelar någon roll. Det tycker jag är väldigt tråkigt. Ingen har den perfekta beach-kroppen och man är den man är och har absolut inget att skämmas eller må dåligt över! Att banta och svälta sig hjälper ingen. Man går ner i vikt till en början, och sedan finns det två alternativ. Antingen fortsätter man att svälta sig och inte äta något, vilket brukar resultera till döden, eller också tappar man kontrollen och äter allt man får tag i, främst söta saker. Då går man direkt upp i vikt igen. Går man omkring och är hungrig så lägger man all energi åt att tänka på träning och mat. Hela dagarna går ut på att träna och planera vad du ska äta härnäst och inte äta. Det håller inte i längden och man mår definitivt inte bättre. Dessutom får kroppen brist på vitaminer och mineraler vilket påverkar naglarnas skick, du kan tappa hår, få nedsatt immunförsvar och funktionssystem.

Det absolut viktigaste av allt är att du accepterar dig själv. Kanske är du avundsjuk över att din bästa kompis har snyggare ben än dig? So what? Du kanske har snyggare former, vackrare hår eller är bra på något annat. Har du accepterat dig själv kan du acceptera andra också och glädjas åt andras framgångar. Livet blir lättare och du kommer att må bättre och har roligare. Det ger självförtroendet en kick och om du har gjort det, är du en bra bit på väg. . Vad alla andra tycker om dig är oväsentligt. Det handlar om vad du tycker om dig själv, inte alla andra. Det kommer alltid finnas folk som tycker saker och du kan inte ändra på dig själv och vara alla till lags. För då blir någon annan missnöjd.
Var egoistisk! Acceptera dig sjäv, det finns ingen som du! Allt går om man bara vill eftersom ingenting är omöjligt!


Kommentarer
Postat av: Jennie ♥

hej tjejen!

haft en bra dag?

kram

2010-08-12 @ 19:27:36
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: liina

nya smyckes nyheter på bloggen//lina

2010-08-13 @ 01:43:41
URL: http://foralltiddu.blogg.se/
Postat av: anne

Bra inlägg! :)

2010-08-13 @ 23:12:44
Postat av: Anonym

Mycket bra sagt, men något annat jag tycker många tjejer håller på och funderar över är hur de ser ut i ansiktet, med finnar och sånt menar ja.. tycker det är så jobbigt att se tjejer gå runt och gömma sig, man borde acceptera sitt ansikte lika mycket som sin kropp ;) Ha det bra!

2010-08-14 @ 21:43:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
V.I.P ?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0